Paas opent tentoonstelling ‘Met Verve, Henk Melgers’

LEENS – Vrijdagmiddag is de overzichtstentoonstelling van Henk Melgers in het Koetshuis van Landgoed Verhildersum officieel en feestelijk geopend door Commissaris van de Koning René Paas.

Bruikleengevers en andere genodigden hebben vrijdag kunnen genieten van een bijzondere middag in Het Schathoes van Verhildersum. Doeke Sijens vertelde met verve over de tot nu toe vrijwel onbekend gebleven Ploegschilder Henk Melgers. Hij gaf ook een inkijkje in de zoektocht van curator Arenda Ubbens om schilderijen en grafiek uit privécollecties uit heel Nederland bijeen te brengen voor deze grote expositie. Doeke Sijens overhandigde het eerste exemplaar van zijn boek ‘De onbekende wereld van Henk Melgers’ aan Commissaris van de Koning René Paas. Paas volgde met een uitgebreid relaas over zijn liefde voor het Hogeland in combinatie met zijn waardering voor de Ploegschilders.

Vervolgens kon het gezelschap voorzien van veel achtergrondinformatie de tentoonstelling gaan bekijken.

De tentoonstelling ‘Met Verve, Henk Melgers, schilder binnen en buiten De Ploeg’ is tot en met 31 oktober te zien in Het Koetshuis van Landgoed Verhildersum.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.