The Vices maken verwachting meer dan waar

BAFLO – De Groningse band The Vices heeft afgelopen vrijdag een prachtig optreden gegeven in Poppodium Concorde. De organisatie van Live Noord heeft het optreden wegens de pandemie al een paar keer door moeten schuiven. Het eerste live-optreden in Baflo sinds het SchrikkelFest van 29 februari 2020. Anderhalf jaar later konden 50 gelukkige fans dus eindelijk weer genieten livemuziek tijdens de speciale Concorde Wing Session #1.

Live Noord is sinds 2019 bezig om events te organiseren in Baflo en omgeving. Na succesvolle avonden met o.a. het Blues & More festival en SchrikkelFest was het nu de beurt aan The Vices. Deze band was al eens eerder te gast in Baflo tijdens de GrasPoll talent battle. In 2014 traden de toen piepjonge muzikanten op onder de naam Ten Years Today en schopte het toentertijd tot de finale. Zeven jaar later zijn de heren zichtbaar gegroeid in hun muzikale prestaties en uitstraling. Met de toevoeging van een toetsenist/gitarist en wisseling achter de drums zijn ze klaar om de wereld te veroveren. De band die vooral door 3FM & Radio 2 veel wordt gedraaid, heeft het zelfs geschopt tot  3FM serious  talent. Ook deed de band mee aan de 3FM Serious Talent award waar ze met diverse andere talentvolle band streden om de welbekende bokaal. Deze talent award show werd destijds ook rechtsreeks uitgezonden door 3FM.

The Vices omschrijven zichzelf als een Garage Pop Band. Met invloeden van pop, rock en ook ska. Ook duidelijke invloeden van The Doors met Jonathan Kruizenga op orgel en gitaar. Bassist Simon Bleeker met zijn typische bas rifjes en drummer Matthijs Louwsma met zijn prachtige Gumbo  Sound. De band speelde tracks van hun twee EP’s Life Grows uit 2019 en Good Morning City, Now Let Me Sleep en hun in 2021 uitgebrachte album Looking for Faces waar al een aantal prachtige singles van zijn uitgebracht. De nummers In and Out, Looking for Faces en de laatste hit Before Your Birth werden prachtig uitgevoerd op het podium van de uitverkochte locatie, Concorde Baflo. De zaal gevuld met liefhebbers, jong en ouder publiek, was uitgelaten na het ietwat korte optreden van een dik uur. Band The Vices speelde ook nog wat nieuwe nummers die volgend jaar op hun nieuwe album dat door het Rotterdamse Mattan Records worden uitgebracht. Zanger en begenadigd gitarist Floris van Luijtelaar verzekerde ons dan ook dat de setlist komende tijd behoorlijk wordt uitgebreid.

De band zal de komende tijd veel te bewonderen zijn in de omgeving, zo staan The Vices zaterdag 28 augustus op het Hullabaloo festival te Groningen waar diverse Nederlandse top bands acte de presence zullen geven.

Het volgende live-optreden in Poppodium Concorde staat gepland op vrijdag 27 augustus met een optreden van Nederland/Duitse band Ten Times A Million gevolgd door het Blues & More festival op zaterdag 2 oktober met optredens van Harlem Lake, Leif De Leeuw Band, Electric Hollers en Gumbo Kings. Voor beide events kun je tickets reserveren door via Facebook een chatbericht te sturen naar Stichting Live Noord.

Filmpjes: Ronnie Afman

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !