College gaat werken met ontwikkelingsdoelen Verenigde Naties

HET HOGELAND – Het college van B&W gaat werken met de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. Het college vindt dit van belang om bij te dragen aan een duurzame wereld. De 17 doelen richten zich niet alleen op fysieke, maar ook op sociaal-economische duurzaamheid.

Voorbeelden van duurzame ontwikkelingsdoelen zijn: geen honger, schoon water en sanitair, leven op het land, eerlijk werk en economische groei. Een quick scan laat zien dat Het Hogeland al veel beleid heeft dat bijdraagt aan de doelen. De zichtbaarheid kan echter beter, net als de gemeenschappelijkheid en de verbinding. Daar gaat de gemeente nu op inzetten. Zo wordt bij nieuw beleid en nieuwe plannen en projecten steeds benoemd aan welke duurzame ontwikkelingsdoelen wordt bijgedragen.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik danĀ hier !