Compact en aantrekkelijk centrum voor Leens

HET HOGELAND – Het college van B&W is enthousiast over de aanvraag die gedaan is bij Nationaal Programma Groningen om het centrum van Leens te verbeteren. Wethouder Eltjo Dijkhuis: “Het centrum van Leens is op dit moment vooral functioneel ingericht. Fantastisch dat we nu, samen met inwoners, dorps en- ondernemers verenigingen plannen maken om van deze kern een compacte, aantrekkelijke plek te maken.”

De huidige inrichting met bestrating, parkeerplaatsen en beperkt groen voldoet maar is geen verblijfsgebied. De ambities is een plek te creëren waar inwoners, regiobezoekers en toeristen graag komen en naar terugkeren.

Bij het maken van de plannen wordt nauw samengewerkt met inwoners, ondernemers en verenigingen uit het dorp. Het idee is de focus te leggen op een centrum door het toevoegen van een dorpshuis en het concentreren van winkels op één plek, rondom winkelgebied De Marren. Uitgangspunt is het samenbrengen van ontwikkelingen zodat deze compact geconcentreerd zijn. Verder is er aandacht voor een hoogwaardige inrichting, spelelementen voor kinderen, faciliteiten voor (elektrische) fietsen en straatmeubilair.

Na goedkeuring van NPG en de gemeenteraad komt er ruim 1,5 miljoen beschikbaar voor de plannen. Het besluit valt waarschijnlijk in het najaar van 2021.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.