Hogelandsters kunnen vanaf 9 juli weer klein chemisch afval brengen

HET HOGELAND – Door de versoepeling van de coronamaatregelen gaan ook de KCA-brengpunten in Bedum, Lees en Winsum weer open. Bij de punten kunnen Hogelandsters op vrijdagmiddagen hun klein chemisch afval komen brengen. De punten zijn dan van 13.00 tot 15.30 uur geopend. Het brengpunt in Bedum opent op 9 juli als eerste.

Het KCA-brengpunt in Bedum aan de Industrieweg is elke tweede vrijdagmiddag van de maand open. Die aan de Schouwerzijlsterweg in Winsum is elke derde vrijdagmiddag geopend en het brengpunt in Leens aan de R. Ritzemastraat elke vierde vrijdagmiddag. Tijdens de opening is er op de KCA-brengpunten ook een afvalcoach aanwezig. Inwoners kunnen met vragen over afval bij de coach terecht.

Milieustraten

Voor het brengen van bijzonder afval kunnen inwoners van gemeente Het Hogeland daarnaast kiezen uit twee milieustraten: in Usquert en aan de Duinkerkenstraat in Groningen. Hogelandsters kunnen daar vier keer per jaar gratis grof huishoudelijk afval brengen. Ook tuinafval mag vier keer per jaar gratis worden gebracht.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.