Na succes in Uithuizen start DeClick nu ook voor jongeren in Winsum

UITHUIZEN – Afgelopen donderdag vond in JC Express de start van DeClick Uithuizen plaats. DeClick is het project dat creatieve jongeren in Het Hogeland samen wil brengen om  mooie dingen te maken. Meer dan 25 jongeren deden mee aan de startwerkplaats. Onder begeleiding van professionals werd er gefilmd, gerapt op beats die gemaakt werden, samengespeeld in een band en aan elkaar gepresenteerd. Jongeren die zich al aangemeld hebben vormen nu Werkplaats DeClick Uithuizen en gaan deze zomervakantie samen aan de slag.

Donderdag 8 juli aanstaande is er ook in Winsum een startwerkplaats, die wordt gehouden in jeugdsoos De Pluu. Ook hier kunnen jongeren vanaf 12 jaar weer aan de slag met beats maken, Dj’en, techniek, dans, teksten schrijven, TikTok en/of fotografie. Professionals begeleiden de groep, waaronder Mart Hento, producer voor artiesten zoals Boef en Kraantje Pappie en theatermaker/actrice/muzikant Anne Corporaal. Deze werkplaats start om 15.30  uur en duurt tot 17.30 uur en is vrij toegankelijk.

Jongeren kunnen zich dan ook aanmelden voor het vervolg van DeClick in Winsum om vervolgens een team te vormen dat aan de slag gaat om in ongeveer 8 werkplaatsdagen naar een presentatie toe te werken. Dat kan een een film zijn, een videoclip, een liveshow met muziek, of wat er maar bedacht wordt. Dat bepaalt de groep jongeren zelf. Deelname aan de DeClick is altijd gratis en aanmelden voor de startwerkplaats op 8 juli is niet verplicht. Aanmelden voor het vervolg kan ter plekke, maar is ook mogelijk via www.declick.nl

DeClick is een project van De Rijdende Popschool en werkt  in de gemeente Het Hogeland samen met jongerenwerkers van Mensenwerk Hogeland en meerdere jeugdsozen. Het project wordt gesubsidieerd door o.a. het Fonds voor Cultuurparticipatie, het VSB Fonds, de Provincie Groningen en gemeente Het Hogeland.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !