Muziek in Toen

PIETERBUREN – Domies Toen, de botanische tuin in Pieterburen, biedt een podium voor amateurmusici. Op zondag 11 juli is er weer Muziek in Toen. Carla da Silva, zang en accordeon, en Marjolijn Mellema, viool en zang, verzorgen een programma met Jiddische muziek: liederen en instrumentaal.

De muziek is uitbundig, dan weer verstild en ingetogen. Het Jiddische lied weerspiegelt de vele aspecten van het dagelijkse leven en kent vaak poëtische teksten. Carla en Marjolijn maken deel uit van de groep Klezmer & Co uit Groningen.

Het optreden is in de tuin, begint om 14 uur en duurt een uur. Het publiek kan op de paden in de tuin zitten. Buiten de paden is te belastend voor de bijzondere planten in de tuin. Ook als ze uitgebloeid en niet meer zichtbaar zijn is het heel kwetsbaar. Immers, Domies Toen is een botanische tuin en museum, de planten vormen de collectie! Maar het is een prachtig podium, zo tussen alle bloeiende en geurende planten.

Het optreden is afhankelijk van het weer. Mocht het onverhoopt geen mooi weer zijn dan wordt er geprobeerd een nieuwe datum te plannen, afhankelijk van alle agenda’s. Kijk daarvoor op de site van Domies Toen.

Het is mooi dat Domies Toen dit kan bieden, in deze tijd. Leuk dat steeds heel verschillende muziek aangeboden wordt. En ook leuk dat mensen spontaan aanbieden om te komen spelen in de tuin.

Ook spelen in zo’n mooie tuin? Laat het weten.

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.