De maatschappelijke stage van Ella en Jildau

HET HOGELAND – Ella en Jildau zijn leerlingen van de 3de klas  van het Hogeland College in Winsum. Zij moesten van 21 juni tot 2 juli stage lopen, maar door de coronamaatregelen leek dat niet doorgaan. Toen kwam de docent Frans met het idee om bij haar stage te lopen. Dit vonden de meiden een goed idee. Er werd gekeken of het allemaal kon en lukte. Na groen licht te hebben gekregen zijn ze met frisse zin begonnen.

Ella en Jildau: “Dat was goed nieuws voor ons. Helaas waren er bijna geen lessen meer dus hebben we andere taken gedaan. We hebben op woensdag 27 juni een croisantjes verkoop georganiseerd en de opbrengst gaat mee met ons Franse uitje volgend jaar naar Lille met de  3e en 4e klas. We hebben 3 decor stukken gemaakt voor een Franse  proefles voor volwassenen. Ook hebben we op dinsdag 26 juni 2 lessen van de docente overgenomen en materiaal voorgemaakt. En we hebben op woensdag 30 juni meegeholpen met de sportdag van de 1e klas hun sportdag. Ook hebben we op dinsdag 29 juni een spellingswedstrijd gegeven aan 2 klassen. Deze 2 weken waren een leuke ervaring voor ons. De moeilijkste opdracht was toch wel om dit stukje te schrijven voor Omroep Het Hogeland, maar ook dat is dus gelukt. Een live interview op de radio vonden we te spannend, misschien komt dat nog een keer.”

Van de redactie: bedankt Ella en Jildau voor jullie verslag over de maatschappelijke stage. Als er leerlingen zijn die een leuk verhaal hebben over schoolactiviteiten mail dat dan naar redactie@omroephethogeland.nl

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.