Team Gemeente Het Hogeland zwemt voor kankeronderzoek

HET HOGELAND – Medewerkers van de gemeente Het Hogeland bewijzen op 28 augustus dat ambtenaren meer zijn dan passieve beeldschermstaarders. Op die dag doen vijf medewerkers mee aan de ‘Groninger Swim Challenge’; ,een zwemtocht van Zoutkamp naar Groningen ten bate van onderzoek naar kanker door het UMCG. Ook wethouder Kristel Rutgers zwemt mee.

De Groninger Swim Challenge werd in 2014 voor het eerst gehouden en was direct een doorslaand succes. De laatste editie werd in 2019 afgewerkt. Die leverde ruim twee ton op. De editie 2020 ging vanwege Corona niet door.

De Hogelandster deelnemers zwemmers zijn alles behalve geoefende zwemmers. PR-chef Dieuwke Diederiks: “Ik heb niet de illusie dat we voor podiumplaatsen in aanmerking komen. Bij lange na niet. Maar we huldigen de Olympische gedachte: meedoen is belangrijker dan winnen. En het gaat natuurlijk in eerste instantie om de opbrengst. Dus sponsoren: kom maar op!”

Het gezelschap heeft zich ‘Team Pieter van den Hogeland’ gedoopt naar drievoudig Olympisch zwemkampioen Pieter van den Hoogenband.

Wethouder Kristel Rutgers over haar deelname aan de monstertocht: “Ik een goed getrainde zwemmer? Nee, dat ben ik niet. Maar wat is nou een paar uur afzien in verhouding tot die verschrikkelijke ziekte? “

Voor de ontberingen van de CDA-wethouder tijdens een training, klik hier.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.