Onrust in Baflo over uitbreiding fabriek

BAFLO – Er is onrust in Baflo over de uitbreidingplannen van het bedrijf Goedkopekoffiebekers.nl aan de Tinalingerweg. Stefan van Keijzerswaard (VVD) bracht de kwestie ter sprake en die is interessant: het gaat over communicatie en over wettelijke regels.

Het bedrijf is Europees marktleider in deze branche van koffiebekertjes. De uitbreiding behelst een verhoging van het gebouw tot zo’n  12 tot 15 meter.  Dit heeft impact op de omgeving en ook de te verwachten verkeerstoename zal hinder opleveren. Zo bracht Van Keijzerswaard de onrust bij een groepje inwoners en ondernemers ter sprake in de gemeenteraad. “Er moet ruimte zijn voor bedrijven om zich te ontwikkelen, en tegelijk moet er ook oog zijn voor de belangen van de bewoners. We kunnen het niet iedereen naar de zin maken. Maar, hoe kunnen we dergelijke situaties voorkomen?” vroeg hij.

Wethouder Eltjo Dijkhuis gaf aan dat hij de ondernemer op het hart heeft gedrukt met de buurt in overleg te gaan over de plannen. “Ga vroegtijdig in gesprek en neem de buurt mee in de plannen. Het idee om uit te breiden speelt al langer. Het is ons bekend dat er zorgen zijn over het plan. We hebben er informeel overleg over gehad met de ondernemer en er is in de communicatie tussen de ondernemer en de buurt iets niet goed gegaan. Wat ons betreft, de uitbreiding mag volgens het bestemmingsplan. Er wordt iets uitgebreid wat er al is, dat heet de kruimelmethode. Pas als in de gemeentemededelingen melding wordt gemaakt van verlenen van een vergunning hiervoor, kunnen bewoners een zienswijze indienen. Dit is de formele procedure die straks begint.”/BM

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !