College evalueert dorpsbudgetten

HET HOGELAND – Het college van B&W heeft de dorpsbudgetten geëvalueerd en gaat werk maken van aanbevelingen die door gebruikers van de budgetten zijn gedaan.

Inwoners van Het Hogeland kunnen sinds januari 2020 gebruik maken van een dorpsbudget. Op deze manier kunnen inwoners zelf de leefbaarheid en vitaliteit van dorpen verbeteren.

Aanvragers zijn eerder dit jaar door de gemeente verzocht een vragenlijst invullen. Ook zijn er gesprekken met aanvragers gehouden. Daaruit zijn aanbevelingen van de gebruikers naar voren gekomen.

Die aanbevelingen moeten ervoor zorgen dat het dorpsbudget nog beter benut wordt. De gemeente wil in de media meer aandacht schenken aan de initiatieven die zijn voortgekomen uit het dorpsbudget. Verder gaat de gemeente de dorpen ondersteuning bieden bij de lokale afstemming en meer handvatten bieden bij het aantonen van het draagvlak. Ook wordt gekeken wat de subsidiemogelijkheden zijn voor terugkerende evenementen. Tot slot gaat de gemeente samenwerking tussen dorpen stimuleren door duidelijker te maken hoe het budget ingezet kan worden voor dorp-overstijgende initiatieven.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.