Het Hogeland College Uithuizen ook Digitaal geletterd

UITHUIZEN – Het Hogeland College in Uithuizen mag zichzelf vanaf vandaag digitaal geletterd noemen. Om dat te bekrachtigen bracht Josha, opleider van Basicly dinsdag 6 juli 2021 een prachtig blauw tegeltje naar de school. Deze werd overhandigd aan Ronald Birza, ICT-coach, en Miranda Tabak, één van de docenten digitale vaardigheden. 

Zoals Basicly het zelf onderschrijft, draait het bij digitale geletterdheid om alles wat je moet kennen en kunnen om je succesvol te bewegen in de digitale samenleving. Door digitale geletterdheid op school aan te bieden, zorgen we ervoor dat onze leerlingen verstandig leren omgaan met technologie, kritisch blijven kijken naar media en hun digitale talenten tot bloei komen. Ieder kind krijgt zo dezelfde kansen. In klas 1 en 2 is er in de lessen veel aandacht besteed aan o.a. mediawijsheid, ICT-basisvaardigheden en informatievaardigheden.

Het predicaat ‘digitaal geletterd’ is een prachtige stap in de onderwijsvernieuwingen, die Het Hogeland College in Uithuizen verder gaat doorvoeren. Vanaf het nieuwe schooljaar werken alle leerlingen van klas 1 met het digitale platform Magister.me. Dit platform maakt het docenten mogelijk om naast met de lesmethode, de leerlingen steeds meer op maat van lesmateriaal te voorzien. Hiervoor nemen alle leerlingen uit klas 1 hun eigen laptop mee naar school. Het spreekt voor zich dat deze leerlingen hierin ook wegwijs gemaakt worden.

Ook zij zullen zichzelf straks ‘digitaal geletterd’ kunnen noemen.

 

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !