‘Koploperproject’ krijgt vervolg in 2021-2022

HET HOGELAND – Het college van B&W heeft besloten het ‘Koploperproject’ in 2021-2022 te ondersteunen. Ook speelt het college een rol in de jurering van de deelnemers aan het project. In het Koploperproject gaat een tiental bedrijven samen aan de slag met opdrachten rond duurzaamheid. Het doel is om van elkaar te leren en verbeteringen door te voeren op het gebied van duurzaamheid.

Ook bedrijven in Het Hogeland staan voor de opdracht om te verduurzamen. Door energie te besparen of op een duurzame manier op te wekken, kunnen ze een bijdrage leveren aan de energietransitie.

In 2019 – 2020 is er een pilot geweest van het Koploperproject. Daaraan namen negen bedrijven deel. PMF Mechanical, met een vestiging in Uithuizen, kwam toen als koploper uit de bus.

Nu gaat het project van start met tien nieuwe deelnemers. Bedrijven, maar ook maatschappelijke organisaties als scholen of musea, kunnen zich tot begin september voor het Koploperproject aanmelden via gemeente@hethogeland.nl onder vermelding van ‘Koploperproject Duurzaamheid’. Aan deelname zijn wel kosten verbonden. CirculairActief, ReinAdvies, en Dzyzzion organiseren het project.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.