Vocal jazz en Keltische folk op Cultuurerf Andledon

DEN ANDEL – Komend weekend sluit Cultuurerf Andledon aan de Kruisweg in Den Andel het bijzondere theaterseizoen 2020-2021 af met een tweetal optredens. Op vrijdagavond vindt in het theater een concert plaats van Treats (met onder meer Anne-Lie Persson). Op zondagmiddag treedt de band Assassenachs op, die het publiek zal trakteren op Keltische folk.

Lang koesterden Nynke Hoitsma en Anne-Lie Persson een gemeenschappelijke droom: zingen in een professioneel, vocaal jazzkwartet. De dames kennen elkaar al lang van het conservatorium in Groningen en zijn al jaren actief als musicus. De droom kwam in augustus 2010 uit, met de oprichting van Treats. Naast Nynke en Anne-Lie bestaat Treats uit Jeroen Kriek en Jasper Blokzijl. Inspiratiebron voor de oprichting van Treats is onder anderen het Amerikaanse jazzkwartet The New York Voices. Ook Treats zoekt uitdagende en spannende close harmony jazzarrangementen, onder anderen van Darmon Meader van The New York Voices. De nadruk ligt bij Treats echter vooral op eigen repertoire.

Zondagmiddag is het de beurt aan de Assassenachs, die bij mooi weer op het buitenpodium van Andledon zal optreden. De Assassenachs, opgericht in 1998, heeft in de loop der jaren zeer veel muzikale ervaring opgedaan door optredens in pubs, clubs en op folkfestivals. Deze vonden zowel plaats in Nederland (zoals op Rapalje Zomerfolk) als in het nabije buitenland. De leadzanger van de groep is de uit Edinburgh afkomstige Steve Dewar, die naast zang ook tekent voor gitaar. Daarnaast bestaat de groep uit de Schot Greig Coutts (bodhrán en zang) en de Groninger Erik de Jong (accordeon en fluit). Naast de op traditionele Ierse/Schotse muziek geënte nummers speelt het trio songs van zanger-liedschrijver Steve Dewar.

Met de beide concerten sluit Cultuurerf Andledon zijn bewogen theaterseizoen af.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !