Succesvolle start van een samenwerking tussen twee vmbo-scholen in Winsum

WINSUM – Onlangs hebben leerlingen van Het Hogeland College in Winsum en Terra Winsum met elkaar kennisgemaakt. De kennismaking stond in het teken van de start van de samenwerking tussen beide scholen. Eerstejaars leerlingen van beide scholen ontmoetten elkaar deze dag bij voetbalvereniging VV Winsum. Door met elkaar sportieve en ‘groene’ activiteiten uit te voeren, hebben ze op informele wijze kennis met elkaar kunnen maken.

Een aantal jaren geleden zijn de besturen van CSG Winsum, Het Hogeland College en Terra Winsum met elkaar rond de tafel gegaan om te spreken over nadere samenwerking. Het doel van de samenwerking is het behoud van een volwaardig en kwalitatief hoogwaardig vmbo-aanbod in de gemeente Het Hogeland. De urgentie zit in de demografische krimp en een daling van het aantal leerlingen als gevolg. De eerste stap is inmiddels gerealiseerd: de samenvoeging van CSG Winsum en Het Hogeland College locatie Wehe-den Hoorn met ingang van 1 augustus 2020. De volgende stap is een samenwerking tussen Het Hogeland College en Terra Winsum. Beide hebben de ambitie om in Winsum samen te werken in projecten met als doel het aanbod aan vmbo-onderwijs op langere termijn zo aantrekkelijk mogelijk te houden voor leerlingen en de regio.

Beide scholen vinden het van groot belang dat de leerlingen elkaar leren kennen. Daarom is deze kennismakingsdag georganiseerd. Het was de bedoeling om deze dag al eerder te organiseren, maar door de coronamaatregelen was dit niet mogelijk. De kennismakingsdag is tevens de officiële aftrap om een start te maken met de samenwerking tussen beide scholen.

Circa 225 eerstejaars leerlingen van beide scholen kwamen bij elkaar bij voetbalvereniging VV Winsum. Hier vond de opening plaats vanuit de directie van beide scholen, gevolgd door een openingswoord van wethouder Kristel Rutgers. Na deze opening kwam er een spetterend optreden van de Groninger act WatAans!

Vervolgens gingen de leerlingen gemixt deelnemen aan een tweetal workshoprondes, die een sportief en groen karakter hadden. Deze circa twintig workshops vonden plaats in de omgeving van het prachtige Winsum. Hierbij ging het om workshops zoals kanoën, dierhouderij, biologische kunst met bloemen en koken.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !