Tjeerd van Dekken overhandigt cheque van € 3000,- aan Graspop

RASQUERT –  Gedeputeerde Tjeerd van Dekken kwam maandagavond met z’n chauffeur naar Rasquert om het bestuur van Stichting Graspop de Provinciale Vrijwilligersprijs 2020 (categorie cultuur) te overhandigen. Het decor was de ijsbaan van Rasquert, dat in juni – na twee jaar niet – hopelijk weer zal fungeren als het terrein voor het jaarlijkse Graspopfestival.

In december werd de winnaar via een livestream al bekend gemaakt, maar nu werden de cheque, een boeket bloemen en het juryrapport persoonlijk afgegeven door de gedeputeerde, die zelf ook muziekliefhebber is.

Tevens las Tjeerd van Dekken het juryrapport – dit tot groot genoegen van het bestuur – met veel plezier nog even voor: “Stichting Graspop organiseert ieder jaar een sprankelend popfestival in Baflo met meerdere podia voor jong en oud. Bijna 30 jaar geleden vond de eerste editie plaatst, georganiseerd door een groep jongeren die elkaar kenden van jeugdsoos Eagle. Inmiddels is Graspop uitgegroeid tot een festival van formaat en is het een begrip in de regio. Veel van de ruim 140 vrijwilligers zijn al jarenlang actief en hun kinderen helpen nu ook mee: Graspop is generatie-proof!”

“De jury vindt het lovenswaardig hoe de vrijwilligers van stichting Graspop ieder jaar opnieuw een festival neerzetten, met grote namen in de line-up en veel gezelligheid voor jong en oud. Door COVID-19 kon Graspop in 2020 helaas niet doorgaan. Samen met iedereen die de organisatie een warm hart toedraagt, hoopt de jury dat de komende edities weer als vanouds een groot succes worden!”

Het bestuur kon het goed vinden met de gedeputeerde en beloofde hem een vrijkaart voor de eerstvolgende editie van het festival. Van Dekken kon dat zeer waarderen en gaf aan daar graag gebruik van te zullen maken.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.