VV Eenrum contracteert Quincy Dijkstra als jeugdtrainer

EENRUM – Ondertussen roert VV Eenrum zich al actief op de Noord-Groningse transfermarkt. De club besloot ter verbetering van de jeugdopleiding in te zetten op ervaren en betaalde trainers. Een van de nieuwe jeugdtrainers is, de 23 jarige doch ervaren, Quincy Dijkstra. Dijkstra, die onlangs nog zijn UEFA B-diploma binnensleepte en nu bevoegd is om met zijn diploma als trainer-coach training te geven aan teams uitkomende tot en met de tweede klasse van het mannenvoetbal, speelsters uitkomende in de topklasse of lager van het vrouwenvoetbal en jeugdspelers O19 junioren tweede divisie of lager, O17 junioren eredivisie of lager en O15-junioren eerste divisie of lager. 

Voorzitter Herald Jansen is erg tevreden met het contracteren van Quincy Dijkstra als een van de nieuwe jeugdtrainers van VV Eenrum. De voorzitter ziet in het binnenhalen van Dijkstra een unieke buitenkans. “Met Quincy contracteren we een uitermate ambitieuze trainer met de nodige kwaliteiten die perfect in ons plaatje passen”, aldus Jansen.

Ook voorzitter van de Eenrumer jeugdcommissie, Dimietri Meijer, is zeer verheugd met de komst van de kersverse aanwinst. Meijer: “Een trainer van het kaliber Quincy is voor ons geweldig en kan ons helpen de volgende stappen te zetten in ons ambitieuze plan”. Quincy Dijkstra, die geen onbekende is bij de voetbalclub uit Eenrum, is zelf ook enthousiast over zijn stap naar VV Eenrum. Dijkstra: “Ik ken Eenrum vanuit mijn periode dat ik hier in het eerste elftal heb gespeeld. Toen heb ik ook al voetbaltraining voor de jeugd verzorgd. Eenrum is een club die goed bij me past en ik kan het prima combineren met mijn werk als bewegingsagoog bij ’s Heeren Loo, waarbij ik sportlessen geef aan mensen met niet-aangeboren hersenletsel, doofheid met complexe problematiek, een chronische neurologische aandoening en de ziekte van Huntington en met mijn werkzaamheden als trainer/coach bij VV Winsum, waar ik komend seizoen de JO19-1 ga trainen” Dijkstra ziet het komende seizoen als een unieke mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen als trainer. Naast zijn werkzaamheden als trainer van de JO19 bij Eenrum zal hij ook de JO15 gaan trainen. “Ik vind het geweldig om de spelers van JO19 klaar te stomen voor het eerste.

Dijkstra was zeer aangenaam verrast toen hij van Herald Jansen en bestuurslid Eric Schoenmakers een paar maanden geleden een presentatie kreeg over de ontwikkelingen binnen de club. Zo vindt de trainer het “prachtig om te zien” waar de voetbalvereniging allemaal al mee bezig is en gerealiseerd heeft. Dijkstra beschouwt het dan ook als een mooie kans om bij te dragen aan de verdere ontwikkeling van de voetbalclub, met in het bijzonder natuurlijk de jeugdopleiding. Voorzitter Jansen is optimistisch over de toekomst van de jeugdafdeling. Hij ziet vooral nieuwe mogelijkheden over de wijze waarop de jeugdafdeling vanaf nu ingericht kan worden. “Actie is reactie is mijn credo en dat blijkt bij ons mooie cluppie ook wel weer. Als je kijkt naar de hoeveelheid enthousiaste vrijwilligers, die nog altijd groeiende is, dan kan ik daar alleen maar trots op zijn.”

Als voorbeeld noemt de voorzitter de manier waarop Quincy Dijkstra gecontracteerd is. Na het voeren van meerdere gesprekken, bereikte de voetbalclub gezamenlijk met Dijkstra het gewenste resultaat. De samenwerking tussen Eenrum en Dijkstra kenmerkt een bijzonder nieuw hoofdstuk voor de jeugdafdeling. “Ons verhaal is, denk ik, gewoonweg goed en dat van Quincy ook. Een betere combinatie is dus eigenlijk niet denkbaar”, besluit Jansen.

Voetbalvereniging Eenrum is momenteel niet alleen druk bezig met de laatste werkzaamheden aan het compleet vernieuwde sportpark. De vereniging is eveneens bezig om alles optimaal in te vullen voor het komend voetbalseizoen. Het aanbrengen van verbeteringen in de jeugdopleiding geldt daarbij als een van de belangrijkste onderdelen.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !