Bevrijdingsarrangement naar Schiermonnikoog

ZOUTKAMP – Het Visserijmuseum Zoutkamp en Bunkermuseum Schlei organiseren op zaterdag 17 juli een bijzonder arrangement naar Schiermonnikoog in het kader van 75 jaar bevrijding. Er zijn nog enkele plaatsen vrij.

Zondag 15 april 1945: terwijl de Canadezen op het punt staan de stad Groningen te bevrijden, varen ’s morgens vroeg 4 boten de haven van Zoutkamp uit op weg naar Schiermonnikoog. Voor de betonningsloods, het huidige Visserijmuseum, hebben ze zich ingescheept: de SD’ers van het beruchte Scholtenhuis in Groningen en Nederlandse collaborateurs. Op de vlucht voor de vrijheid……… Met een list eindigt deze vlucht uiteindelijk in hun arrestatie.

Wilt u deze geschiedenis (her)beleven? Het Visserijmuseum Zoutkamp en Bunkermuseum Schlei bieden deze mogelijkheid. Met de historische garnalenkotter ZK 4 Albatros vaart u van Zoutkamp naar Schiermonnikoog en vice versa. Op het eiland maakt u tijdens een fietstocht kennis met de belangrijke oorlogsmarkeringen. Het indrukwekkende verhaal wordt verteld door de gidsen van beide musea.

De afvaart is om 8.30 uur vanaf het Visserijmuseum en de kosten bedragen € 60,00 per persoon. Belangstellenden kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar e.g.stoutmeijer@ziggo.nl. Meer informatie is te vinden op www.visserijmuseum.com

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !