Monnikenwerk 2021

’t ZANDT – Op de woensdagen in de periode van 14 juli tot en met 18 augustus 2021 vindt de vierde editie van het project Monnikenwerk plaats. Oude Groninger kerken worden als atelier gebruikt waar vijftien kunstenaars in stilte werken aan hun monnikenwerk. Aan het einde van de werkdag zijn bezoekers welkom om kerk en kunst te ervaren.

Ina Fekken en Henk Kooi maken in de Mariakerk in ‘t Zandt een doolhof van papier. In de kerk van Loppersum maakt Herbert Nouwens een installatie die vergankelijkheid verkent. In de kerk van Saaxumhuizen maakt Anjet van Linge een enorm kruis van zwarte schapenwol. En Natascha Rodenburg gebruikt in de kerk van Westernieland vlas, waddenklei en aardappelzetmeel om de geschiedenis van kerk en dorp te verkennen.

Routes

Er zijn drie routes uitgezet die je langs verschillende kerken en kunstenaars leiden. Alle kerken zijn geopend voor publiek van 17.00 – 20.00 uur. Meer informatie is ook te vinden op de website monnikenwerk.nu

Stichting Monnikenwerk

Monnikenwerk is een initiatief van de Stichting Monnikenwerk in samenwerking met Kerk in het Dorp, de kerkgemeente Marenland met de lokale kerkcommissies en met steun van de Stichting Oude Groninger Kerken. De Stichting Monnikenwerk heeft ten doel het organiseren van projecten waarbij oude Groninger kerken door kunstenaars als atelier worden gebruikt voor het maken van verstilde kunst en verder voor het inzetten van kunst en kerk ter bevordering van verstilling in een steeds luider wordende maatschappij.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.