Gemeente het Hogeland verkoopt perceel aan Camping Marenland

WINSUM – De gemeente Het Hogeland heeft woensdag 14 juli een perceel van ruim 1,4 hectare aan de familie Van Barneveld verkocht, eigenaar van Camping Marenland in Winsum. Dat gebeurde tijdens een bijeenkomst op de camping. Wethouder Theo de Vries was namens de gemeente aanwezig. De kavel was in het verleden een korfbalveld. Het perceel wordt gebruikt voor uitbreiding van de camping.

In 2020 werd Winsum door de ANWB uitgeroepen tot ‘Allermooiste dorp van Nederland’. Dat heeft tot een flinke toename van bezoekers geleid. De eigenaren van de camping: “Vorig jaar zomer hebben we vaak ‘nee’ moeten verkopen aan bezoekers. Met de aankoop van het perceel kunnen we meer kampeerplaatsen realiseren en dus meer gasten ontvangen. Het is een prachtige kans om de camping uit te breiden en in de behoefte van de toeristen te voorzien. We zijn er erg blij mee.”

Het aantal kampeerplaatsen wordt uitgebreid. Daarbij wordt veel aandacht besteed aan de beplanting. Er komen kampeerplekken met eigen sanitair en er wordt een extra toiletgebouw gebouwd. Het huidige toiletgebouw, dat in 2018 groen en gasloos is gemaakt, heeft onvoldoende capaciteit. Verder komt er een nieuw receptiegebouw. De verkeerstromen op camping worden geoptimaliseerd: er komen aparte aanrij- en afrijroutes en er worden extra parkeerplaatsen aangelegd. Ook de opslag voor afval wordt vergroot.

Wethouder Theo de Vries: “Naast de impuls voor het toerisme van het Hogeland zorgt de camping ook voor werkgelegenheid. Vijf jaar geleden had Marenland twee full time krachten. Dat zijn er nu tien. In het hoogseizoen zijn er zelfs meer dan 40 parttimers werkzaam. De campinggasten besteden geld in onze gemeente. De horeca, de cultuursector en de middenstand profiteren er van. Al met al is de uitbreiding van belang voor heel Het Hogeland.”.

De uitbreiding van Marenland moet voor het kampeerseizoen van 2022 klaar zijn. De werkzaamheden beginnen direct na afloop van het huidige zomerseizoen.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !