Historische lantaarnpalen in Eppenhuizen

EPPENHUIZEN – In Eppenhuizen zijn drie historische lantaarnpalen geplaatst. De palen, die na lang zoeken op Marktplaats gevonden zijn, staan naast het pad dat vanaf de Eppenhuizerweg naar de kerk loopt. De lantaarnpalen konden na een aanvraag uit het dorpsbudget bij de gemeente Het Hogeland worden gefinancierd. Scholtens Straat en Groen heeft geholpen bij de graafwerkzaamheden.

De bedoeling is dat de verlichting gaat branden op het moment dat er dorpsactiviteiten plaatsvinden in de kerk, (zoals de nieuwjaarsvisite, de paasbrunch of het kerstdiner). Tot nu toe werd er op deze dagen door de dorpsvereniging en/of de stichting Eppenhuizer Kerk een snoer met lampen opgehangen, maar dat was eigenlijk nooit lang genoeg. Door deze structurele oplossing wordt de authentieke sfeer behouden en kunnen de mensen in donkere dagen toch veilig naar de kerk of weer naar huis lopen.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.