Berlin [Synchronized] met special guest naar De Hoogte

WINSUM – Na CONTEXT, komt Beeldend Kunstenaar Emiel Sikkema na achttien jaar weer terug met een nieuwe multimedia productie, opgedragen aan Lou Reed, getiteld Berlin [Synchronized]. Reed en John Cale zijn, als componisten en tekstschrijvers, voor Sikkema al jaren grote inspirators zowel tijdens de Velvet Underground tijd als bij Andy Warhol.

In deze productie neemt Sikkema deel als visual artist, zanger en gitarist en speelt na vijfendertig jaar weer samen met gitarist Wieko Timersma. Beiden zijn twee voormalige leden van de Winsumer band Asquith – die succesvol in de provincie optredens verzorgde o.a. tijdens de eerste PluuPop – en de in 1979 opgerichte Groningse band Dark Ravens of Dance, met o.a. Peter Smidt als zanger. Deze vernieuwende band bestond een paar jaar, tot ongeveer 1984.

Ze traden regelmatig op in Groningen, onder andere als voorprogramma van The Sound en Psychedelic Furs. Daarnaast traden zij op in discotheek De Koer te Amsterdam alwaar Eddy De Clerq, nestor van de Nederlandse House Muziek, als programmeur werkzaam was. De Clerq heeft in 2016 muziek uitgebracht van Amsterdamse en Nederlandse post-punkbands die in De Koer optraden, zoals Plus Instruments, Mekanik Komando, Minny Pops, Nasmak, Soviet Sex en Dark Ravens of Dance.

Zaterdag 9 oktober, 20.00 – 23.00 uur

Zalencentrum De Hoogte Winsum

Tickets: € 15,- (excl. service kosten)

Bestel je kaart(en) via Your Ticket Provider  of  Zalencentrum De Hoogte

Meer info: www.berlin-synchronized.com

 

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.