Matilde uit Italië zoekt een warm thuis in omgeving Winsum  

Eind augustus is het zover! Tientallen uitwisselingsstudenten van over de hele wereld maken hun droom waar door een periode ondergedompeld te worden in de Nederlandse cultuur en gewoontes. Zo ook de Italiaanse Matilde. Voor haar zijn wij op zoek naar een gastgezin dat deze enthousiaste student een warm thuis kan bieden tot de zomervakantie 2022.

De 16-jarige Matilde uit Italië is een sociale en vrolijke meid met een passie voor lezen. Daarnaast houdt ze veel van klimmen in de bergen en is ze in Italië lid van een klimvereniging. Matilde is een echt familiemens en onderneemt graag activiteiten samen met haar ouders, zoals wandelen of koken. Deze nieuwsgierige meid hoopt later veel te kunnen reizen en meerdere talen te leren. “Ik vind Nederland een interessant land qua taal, cultuur en landschap. Ik kan dan ook niet wachten om te integreren en het land beter te leren kennen.” Matilde beter leren kennen? Bekijk haar profiel hier.

Familie Van Boxmeer-Aanraad ging u voor

De familie Van Boxmeer-Aanraad is sinds februari 2021 gastgezin voor de Italiaanse uitwisselingsstudente Martina. “Wij zochten een student die temperamentvol is en over het algemeen zijn dat wel de meeste Italianen. Daarom kozen wij ervoor om Martina een warm thuis te bieden,” vertelt gastmoeder Karen. “En gelukkig hebben wij geen spijt, want ze is een aanvulling op ons gezin. Het is ontzettend mooi om te zien hoe een meisje van 17 jaar haar weg vindt in een totaal nieuwe omgeving met een totaal nieuw gezin!”

 

Gaat u het avontuur aan door een buitenlandse student in huis te nemen?

Gastgezinnen wonen verspreid door het hele land. Jong of wat ouder, alleenstaand of een gezin met kinderen? In onze ogen kan iedereen gastgezin zijn! Het High School Holland programma van Travel Active biedt buitenlandse scholieren de kans écht onderdeel uit te maken van de Nederlandse cultuur door ze een thuis te bieden bij een Nederlands gezin en ze hier naar een middelbare school te laten gaan.

Een culturele uitwisseling is niet alleen een avontuur voor de buitenlandse student. Als gastgezin leert u ook over de cultuur en inzichten die een buitenlandse student meebrengt! Staat u open voor een andere cultuur met haar taal en tradities?

Hoe werkt een uitwisseling?

Gedurende de uitwisseling worden het gastgezin en de student begeleid door één van onze Local Coordinators. Er worden lokale tripjes georganiseerd door de Local Coordinator en Travel Active organiseert evenementen voor studenten en gastgezinnen. Een buitenlandse student in huis nemen, is op vrijwillige basis. U, als gastgezin, voorziet in kost en inwoning. De overige kosten zijn voor rekening van de student of Travel Active.

Bent u nieuwsgierig geworden naar Italiaanse Matilde, de andere buitenlandse studenten en/of het High School Holland programma? Neem voor meer informatie contact op met het High School Holland team per mail naar  highschoolholland@travelactive.org, of bel 085-222 48 10 of bezoek de website: www.travelactive.nl/high-school-holland.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.