Schuur in Zuidwolde op slot op grond van Opiumwet

ZUIDWOLDE – Burgemeester Henk Jan Bolding van de gemeente Het Hogeland heeft dinsdag op grond van artikel 13b van de Opiumwet dinsdag een schuur aan de Boterdiep Oostzijde in Zuidwolde voor een periode van twaalf maanden gesloten. Recent werden in de schuur soft- en harddrugs aangetroffen.

Met de sluiting past Henk Jan Bolding het Damoclesbeleid toe. Deze bestuursrechtelijke maatregel kan naast een strafrechtelijke maatregel worden opgelegd om overlast en gevaarlijke situaties onmiddellijk op te heffen.

“Een burgemeester legt de maatregel op, maar de duur van sluiting is geen natte vinger werk”, zegt Paul Kremer, woordvoerder van de gemeente Het Hogeland. “Bij aantreffen van een wietplantage geldt een half jaar sluiting. Als er ook harddrugs worden aangetroffen, komt er een half jaar bij.”

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.