Henk Veldman bespeelt zondag weer het Hemonycarillon

MIDDELSTUM – Henk Veldman bespeelt het Hemonycarillon van de Hippolytuskerk te Middelstum op zondag 1 augustus 2021 van 14.00 tot 15.00 uur

Om en om, klassiek en luchtige zomermuziek. Klassiek van de componist Matthias Vanden Gheyn, wiens 300ste geboorte jaar wordt herdacht. Matthias Vanden Gheyn was in de 18de eeuw de belangrijkste musicus van Leuven. Als organist en beiaardier van de beroemde Sint Pieterskerk was hij al tijdens zijn leven zeer vermaard.

Ten onrechte wordt Vanden Gheyn vaak de Bach van de beiaard genoemd, want dat niveau hebben zijn composities zeker niet, al doen de gebroken drieklanken en de harmonische structuur soms aan Bach denken. Het is lekkere speelmuziek en de preludia zullen in Middelstum goed klinken.

Ook de beiaardier vindt het een vreemde combinatie, maar wie goed luistert krijgt bij zowel bij het klassieke als het lichte deel van het programma een blij gevoel en dat is waar we op een hopelijk zonnige zomerdag toch blij van worden. In het prachtige Asingapark bij de Hippolytuskerk kan men in de zon of in de schaduw genieten van Vanden Gheyn, Jody Bernal, The Surfers, Madonna, Abba en The Champs, dat alles gespeeld door Henk Veldman op het bijzondere Hemonycarillon uit 1662.

Bespelingen op het carillon kunnen doorgaan, mits het coronavirus rustig blijft. Als de anderhalve meter regel nog geldt is er voor de toehoorders ruimte genoeg om op afstand te luisteren. Bezoek aan de toren in overleg met de aanwezige commissieleden.

Zie voor het laatste nieuws en het volledige programma de website van de Commissie; www.carillonmiddelstum.nl

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !