Programma Kunstvloed 2021 is rond

SAUWERD – Wegdromen bij muziek, tranen van het lachen bij een hilarische theatervoorstelling of het Sauwerder ommetje wandelen met kunstwerken langs de route. Dat is Kunstvloed. Kunstvloed vindt dit jaar plaats van vrijdag 10 september t/m zondag 19 september in Sauwerd en Wetsinge. Het complete programma van de kunstmanifestatie is helemaal rond.

Kunstvloed is een tweejaarlijkse kunstmanifestatie die in september 2018 voor het eerst plaatsvond. Naast een compleet programma met muziek, theater, exposities en literatuur is er aan beeldende kunst in de buitenruimte een speciale plek toebedacht. Dit jaar worden de buitenkunstwerken gemaakt door Gjalt Blaauw, Joyce Zwerver, Kiki Kruisdijk, Sjimmie Veenhuis en Merijn Vrij. Tijdens iedere editie van Kunstvloed wordt er één kunstwerk gekozen dat een vast plekje krijgt op het Sauwerder Ommetje, tot in totaal vijf kunstwerken deze wandelroute verbinden. In september 2019 is het eerste kunstwerk: Mij Dorst van Gert Sennema permanent in Groot Wetsinge geplaatst. Ook dit jaar krijgt één van de buitenkunstwerken een permanente plek.

Voor iedereen

Het Sauwerder ommetje is vrij toegankelijk voor iedereen die een wandeling langs werk van gevestigde kunstenaars en jonge talenten wil maken. Kunstliefhebbers kunnen ook op bezoek in een pluktuin, een eigen atelier of gewoon bij iemand thuis. Op tien verrassende locaties is een expositie te zien met  het werk van negen verschillende kunstenaars; Douwe Boersma, Marlies Veldhuis, Gosse Koopmans,  Herman van Hoogdalem, Petrie van Bracht, Margreet Doornbos, Bennie Timmer, Marietta Rust en Carmen Schilstra. Ook hiervoor is geen ticket nodig. Voor een van de veertien vaste voorstellingen en concerten moet een kaartje worden gekocht.

Volop theater

De openlucht theatervoorstelling Onsta is een avondvullende komedie over een stukje geschiedenis met een vette knipoog. De voorstelling vindt plaats op het terrein waar vroeger de Onstaborg heeft gestaan. Naast Onsta is er ook nog de voorstelling Echo in Sauwerd door Holle Vaten Theater. Dit is een intieme voorstelling voor volwassenen met poppen, maskers, video en muziek. Gebaseerd op Griekse mythen.

Het oor wil ook wat

Omdat het oor ook wat wil zijn er verschillende concerten van oude muziek door Super Librum tot klassiek en opera door Karin Strobos en heerlijke luisterliedjes over bijzondere plekken langs het Reitdiep geschreven door Kees Langejan. Wie er houdt van iets meer theater kan zijn hart ophalen bij Marietta Rust en de premiere van de muzikale voorstelling Circus van het lied door muzikant en performer Gertjan Piek.

Marlene Bakker en Goffe Jensma

Een mooie cross over tussen taal en muziek is de lezing waarbij streektaaldeskundige Goffe Jensma vertelt over de ontwikkelingen van de Groningse taal. Zangeres Marlene Bakker vertelt hoe zij het Gronings gebruikt in haar liedjes. De lezing wordt afgewisseld met live muziek van Marlene Bakker.

En meer

Naast kunstwerken langs het Sauwerder Ommetje en de theatervoorstellingen is er tijdens Kunstvloed veel meer te zien, doen en ervaren. Zo is er nog een verhalencafé, een poëziewedstrijd en dit jaar is er voor het eerst een jongerenproject onder de titel Vlogvloed. Kortom: laat je verrassen door kunst en het landschap en door de combinatie van beide tijdens Kunstvloed 2021.

Programma en tickets

Het complete programma is terug te vinden op de website www.kunstvloed.nl

Kunstvloed houdt zich aan de laatst geldende Corona-maatregelen.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !