Winsum Open zonnig afgesloten, titelfavoriet Joris Jurna opnieuw winnaar

WINSUM – Tennisser Joris Jurna heeft zondag met overtuiging de hoogste categorie van het De Print Winsum Open gewonnen. De voormalige Lopster won in de herenenkel 3 met 6-2 6-2 van Stadjer Rob Leong.

Jurna won zijn eerdere wedstrijden ook al met groot gemak. In vijf wedstrijden hoefde hij afgelopen week slechts twaalf games in te leveren. In 2018 won hij ook al het toernooi.

Het tennistoernooi werd voor de dertigste keer gehouden op het tennispark van Winsum. Vorig jaar kon het niet doorgaan vanwege het coronavirus. Dit jaar zijn tennistoernooien wel weer toegestaan en deden tweehonderd deelnemers uit de regio mee, waaronder de nodige Winsumers.

Zo speelde het TC Winsum-duo Steven de Groot en Paul Drent zondag een finalepartij tegen Stadjers Edwin Duursema en Martijn Vast. De thuisspelers verloren hun wedstrijd met 6-2 6-2. Duursema en Vast, ook opgegroeid in Noord-Groningen, waren in de rally’s een stuk vaster dan hun opponenten.

Bafloër Alfred Kiers wist in de herenenkel 5-finale niet te winnen van Rienk de Boer uit Hoogkerk. In de gemengddubbel 6 boekte Kiers wel een knappe overwinning. Samen met Bianca Kuiper uit Bedum won hij na een marathonpartij van drie uur van Marjanne van der Bijl en Daan Vermei. In de beslissende derde set stonden Kiers en Kuiper nog met 3-0 achter, maar zij wisten terug te komen en die set uiteindelijk met 6-4 te pakken.

Niels Loonstra van TC Usquert boekte goede resultaten in de 7. Samen met zijn zus Simone behaalde hij de halve finale in de gemengddubbel. In de enkel won hij van Theo Medema uit Winsum met 6-2 6-4. In de damesenkel 7 was Maaike van Nieuwstadt uit Winsum na drie wedstrijden overtuigend de sterkste.

De herendubbel 7 was een Winsumer onderonsje. Daarin won fysiotherapeut Neil Judkins met zijn partner Ramon Kauw van Henk de Groot en Kornelis Prins. De Groot kwam ook uit in de gemengddubbel 7. In die finale verloor hij met partner Marieke Zomer van clubgenoten Wilga Schuuring-Warringa en Chris Bijleveld.

De Winsumer Joop Bakker kende een lange maar succesvolle dag. Hij won eerst al in een driesetter de finale van de herenenkel 7/50+ van dorpsgenoot Koos Keijer. Daarna won hij eveneens in een driesetter de gemengddubbel 8 met Paula Witte tegen Sanne Spijker en Evert Nijhof.

Het toernooi kreeg dit jaar een aantal pittige regenbuien te verduren. Bij de start van de finales zondagochtend viel er dermate veel regen, dat er enkele uren niet gespeeld kon worden. Rond het middaguur waren de negen gravelbanen weer bespeelbaar en konden alle finales op het tennispark uitgespeeld worden.

Tekst + foto: Martin Drent

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !