Enorm aantal renners aan de start voor de Ronde van Usquert

USQUERT – De traditionele wielerkoers Rondom de Bult van Usquert wordt dit jaar op 15 augustus verreden. Hoewel de startlijst nog niet definitief is, mag het plaatselijke wielercomité er van uitgaan dat dit jaar er een enorm aantal renners aan de start zal staan in de 53e aflevering van deze wedstrijd.

Opvallend is het aantal jonge renners uit de regio die zich melden voor de 80 kilometer koers door het dorp. Jaap Voogel uit Kruisweg, Lars Punter uit Eelde, Redmar Dijkman (Lutjegast), zij maken de overgang van de junioren naar de beloften (onder de 21) en hebben in hun junioren tijd laten zien op nationaal niveau zich niet de kaas van de boterham te laten eten. Wessel Lange uit Feerwerd en Sjoerd Hollander uit Garrelsweer behoren ook tot die jongere renners die men in de gaten moet houden. En natuurlijk staat de routinier Peter Merx, de Kolibri van Warfhuizen, op de startlijst. De mannen amateurs/elite/belofte/en prof-b beginnen om 15.00 aan de koers.

Ook voor de vrouwenwedstrijd staat een uitzonderlijk hoog aantal rensters aan de start. De dames amateurs/beloften/elite/junioren horen om 13.00 uur het startschot knallen voor een wedstrijd over 50 kilometer.

Het word een mooie wielermaand augustus op het Hogeland. Op 14 augustus de koers in Bedum, een dag later in Usquert en op 25 augustus denderen de renners door het centrum van Winsum.

 

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.