Giga-snel internet in Het Hogeland (Advertorial)

HET HOGELAND – In augustus start DELTA Fiber campagnes om in Het Hogeland glasvezelverbinding aan te leggen. Op dit moment is ongeveer de helft van Nederland voorzien van een glasvezelaansluiting. Onlangs kondigde DELTA Fiber aan met een nieuwe financiering van 2 miljard euro een kwart van Nederland te willen verglazen.

Het bedrijf heeft de ambitie om zo veel mogelijk huishoudens en bedrijven toegang te bieden tot een snelle internetverbinding. Dit is belangrijk omdat het dataverbruik nu jaarlijks ongeveer verdubbelt en snel en stabiel internet steeds belangrijker wordt. Er wordt steeds meer vanuit huis gewerkt en gestudeerd, tv wordt meer en meer over internet aangeboden en voor steeds meer voorzieningen in huis is een goede internetverbinding nodig.

Afgelopen week kondigde het bedrijf aan landelijk 2 miljoen huizen en bedrijven op het glasvezelnetwerk te gaan aansluiten en voor zo veel mogelijk mensen hoge internetsnelheden toegankelijk en betaalbaar te maken. Vrijdag maakte het bedrijf de nieuwe glasvezelabonnementen bekend (zie verderop in dit artikel) en zet hiermee een nieuwe standaard in de markt voor snel glasvezelinternet.

“Gigabit wordt de nieuwe standaard. De vraag naar bandbreedte in een huishouden is enorm aan het toenemen”, zegt CCO Ludolf Rasterhoff van DELTA Fiber. “Het afgelopen jaar hebben we allemaal kunnen ervaren hoe belangrijk een stabiele verbinding is als we met z’n allen tegelijk thuis moeiteloos willen videobellen, studeren en werken in de cloud, 4K streamen en gamen met een ultra lage latency. De nieuwste XGS-PON-techniek is ideaal hiervoor, iedereen in huis krijgt straks z’n eigen Gig.”

DELTA Fiber start met brede uitrol nieuwste generatie glasvezel, XGS-PON, dat snelheden tot 10 gigabit per seconde kan doorgeven.

1 gigabit per seconde wordt bij DELTA de nieuwe standaard: ook bestaande glasvezelklanten met een 400 Mbps-abonnement krijgen een gratis upgrade naar het 1 Gig-abonnement.

DELTA start met het aanbieden van 8 Gig, een nieuw abonnement van 8000 Mbps via glasvezel. Na een pilot in Kapelle die voor de zomer succesvol is afgerond, wordt nu gestart met een brede uitrol van de nieuwste generatie glasvezelnetwerk, XGS-PON, door heel Nederland. Het 1 Gig-abonnement wordt bij DELTA de standaard voor glasvezelklanten en gaat fors in prijs omlaag.

Nieuwe standaard

Het nieuwe 8 Gig-abonnement is vanaf vandaag te bestellen door mensen die voor glasvezel kiezen van DELTA, als eerste in onder andere Het Hogeland. Er komen elke maand nieuwe plaatsen bij waar DELTA Fiber XGS-PON uitrolt. Vanaf volgend jaar komt het nieuwe 8 Gig-abonnement ook voor alle bestaande glasvezelklanten beschikbaar. Het netwerk van DELTA Fiber, dat dan meer dan 1 miljoen aansluitingen telt, wordt dan ook geüpgraded naar de nieuwe XGS-PON-technologie.

XGS-PON: opmaat naar 25G-PON

Het nieuwste XGS-PON-netwerk dat DELTA Fiber nu breed uitrolt in de markt kan snelheden tot 10 gigabit per seconde doorgeven. Deze infrastructuur is in de basis ook klaar voor een upgrade naar 25G-PON. Dit betekent dat met een eenvoudige technische aanpassing, ditzelfde netwerk ook snelheden tot 25 gigabit per seconde doorgeven

Gigabit-snelheden voor megabit-prijzen

Wie een jaarabonnement afsluit bij DELTA betaalt straks 45 euro per maand voor 1 Gig of 67,50 euro per maand voor 8 Gig. Hiermee zet het bedrijf een nieuwe standaard neer. Rasterhoff: “Wij kiezen ervoor om gigabit-snelheden voor megabit-prijzen in de markt te zetten. Zo wordt gigabit-internet voor iedereen bereikbaar en kunnen onze klanten zorgeloos met z’n allen tegelijk genieten van alles wat het internet te bieden heeft.”

Nieuwste modem

Klanten die voor 8 Gig kiezen krijgen het nieuwste modem dat een totale capaciteit heeft van 8000 Mbps, verdeeld over meerdere streams van 1 en 2,5 Gbps symmetrisch en wifi 5 en 6. Eind 2022 komt er een modem beschikbaar dat ook 8 Gbps kan doorgeven via één LAN-poort.

Inwoners van Het Hogeland worden binnenkort via diverse kanalen geïnformeerd. Kun je niet wachten? Voor meer informatie klik hier 

 

 

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.