Het Noord-Nederlands Saxofoonkwartet speelt in Groningse muziekkoepels

Op 21 en 22 augustus verzorgt het Noord-Nederlands Saxofoonkwartet 4 concerten in verschillende muziekkoepels in en rondom de stad Groningen. Zaterdag 21 augustus doen de muzikanten Winsum aan. Het thema van deze concertreeks, “overkoepelen” slaat niet alleen op de muziekkoepels maar ook op het werk “Hybrid” van Arend Gerds dat in première gaat. In dit werk zijn motieven van 2 andere werken uit het programma van het NNSK verweven.

De 4 musici van het NNSK studeerden klassiek saxofoon aan de conservatoria van Groningen, Enschede, Zwolle en Amsterdam. Ze volgen daarnaast alle 4 nog een tweede studie, waarna ze heel wat ervaring rijker dit veelzijdige kwartet vormden. Het kwartet brengt toegankelijke klassieke programma’s met hier en daar een uitstapje naar een ander muziekgenre.

Sopraansaxofoon: Sietske Trinks, Altsaxofoon: Harmke Seinen, Tenorsaxofoon: Douwe de Graaf en Baritonsaxofoon Lotte de Bruin.

De concerten zijn vrij toegankelijk en mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten. Er zijn geen zitplaatsen (zelf een stoel of kleedje meenemen kan wel). De concerten vinden plaats volgens de op dat moment geldende coronamaatregelen.

Zaterdag 21 augustus

14:00u Muziekkoepel Sterrenbos (Groningen)

16:00u Muziekkoepel Winsum

Zondag 22 augustus

14:00u Muziekkoepel Sterrenbos (Groningen)

16:00u Muziekkoepel Coendersborg (Nuis)

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !