Het Behouden Blik viert 20-jarig bestaan

UITHUIZERMEEDEN – Woensdag 18 augustus bestaat museum Het Behouden Blik precies 20 jaar. Een eenmalig evenement op de ‘verjaardag’ is in verband met de maatregelen rondom COVID-19 echter niet mogelijk. Daarom is besloten om deze mijlpaal groots middels veel kleine feestjes te vieren.

Het museum is extra geopend en er wordt een nieuwe publicatie gelanceerd, die bovendien vergezeld gaat van een nieuw Seizoensblik.

Onder de titel ‘Blik in Groningen’ wordt op zondag 5 september het verhaal van vier blikfabrikanten die in Groningen Stad gevestigd waren en de meest mooie decoratieve verpakkingsblikken produceerden gepresenteerd. Elk op geheel eigen wijze. De publicatie omvat 108 pagina’s en ruim 170 afbeeldingen. Het boek is tijdens de feestmaand, tot 5 september op voorintekening, in het museum verkrijgbaar voor slechts € 7,50. (de reguliere verkoopprijs is 9,95 euro)

Het programma

Wo        18 augustus        17.00-20.00 uur             feestelijke ontvangst

Za          28 augustus       14.00-18.30 uur              feestelijke ontvangst

Zo          29 augustus       10.00-17.00 uur              feestelijke ontvangst

Zo          5 september      10.00-17.00 uur              presentatie Blik in Groningen

Zo          12 september    10.00-17.00 uur              feestelijke ontvangst

Za          18 september    10.00-17.00 uur              feestelijke ontvangst

Uiteraard is het museum ook alle tussenliggende donderdagen gewoon geopend. Graag wel vooraf een van de beschikbare tijdvakken reserveren. (zie website)

HET BEHOUDEN BLIK

U treft hier een uitgebreide collectie Nederlands decoratief verpakkingsblik uit de periode 1880-1980. Blikken en curiosa van bekende merken als De Gruyter, Douwe Egberts, Van Nelle, Van Houten, Broekema, Verkade, Niemeijer, Tiktak en veel meer, aan de hand waarvan een blik wordt geworpen in de keuken van de Nederlandse samenleving. Kom en laat u verrassen door de blik van herkenning en kijk mee hoe onze samenleving is veranderd, of juist niet.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !