Bomenklimmer Bart redt Jerry uit hoge boom

WINSUM – Papegaai Jerry van baasje Stan schrok afgelopen vrijdag van een hond en vloog pardoes het huis uit. In een hoge boom aan de Kerspel zat Jerry bij te komen van de schrik. Zijn baasje probeerde zijn gevleugelde vriend te lokken met lekkernijen en lieve woordjes, maar Jerry bleef ook vrijdagnacht zitten waar hij zat. Zelfs de brandweer probeerde met een hoogwerker de papegaai te vangen, maar zonder resultaat. Ten einde raad belde Stan naar Omroep Het Hogeland met de vraag of iemand hem kon helpen.

Op onze oproep reageerde Bart Ritsema van Ritsema Boomkapbedrijf met het aanbod om de vogel uit te boom te klimmen.

De meesten zullen wel hebben meegekregen dat Jerry weer veilig in zijn kooi zit, maar hoe hij door bomenklimmer Bart uit de boom werd gered is te zien in het volgende filmpje.

Camera en tekst: Cees van de Meent

Montage: Siep Schepers

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !