Tentoonstelling ‘Kleur van het Wad II’ in kerk Zuurdijk

ZUURDIJK – De Waddenkunstkring exposeert in de Kerk van Zuurdijk onder de titel: ‘Kleur van het Wad II’. Met deze tentoonstelling  probeert de WKK de aandacht op de bescherming van het ‘Werelderfgoed Waddenzeegebied’ gevestigd te houden.

Donderdag 19 augustus, om 15.00 uur, is de opening van de tentoonstelling. In verband met eventuele coronamaatregelen is de opening bij geschikt weer buiten. De tentoonstelling duurt tot en met 12 september (open monumenten weekend). De kerk is dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur.

Deelnemende kunstenaars zijn: Wim de Boer, Geert de Weerd, Alexandra Oterdoom, Trijni Holman, Henk ter Horst, Jan Erik Wedholm, Jaap Knip, Laura Zwaneveld, Rieneke Gollnau, Riemke Bouwman en Laura Zwaneveld.

Mede door de diversiteit van kunstenaars en kunstuitingen, is het een kleurrijke tentoonstelling

Waddenkunstkring (WKK)

Op 25 mei 1997 werd de Waddenkunstkring (WKK) opgericht.

Het was de tijd dat het wad bedreigd werd door het opheffen van het moratorium op gasboringen in de Waddenzee.  Ook nu is er weer de dreiging van nieuwe gaswinning in het Duitse waddengebied.

De WKK heeft nu 24 jaar gestreden voor bescherming van ons grootste werelderfgoed.

Het op termijn stopzetten van de gaswinning in Groningen is jammergenoeg niet het einde van de bedreigingen in de Waddenzee. De zeespiegelstijging gaat gewoon door. Onze kinderen, kleinkinderen en latere generaties zullen het waarschijnlijk zonder Waddenzee moeten doen. Nu bedreigt gaswinning ook het Duitse Wad.

De WKK is opgericht om het wad te beschermen met de middelen die kunstenaars in handen hebben: de Kunst!

De WKK laat de schoonheid van het wad zien en soms ook de bedreigingen.

Ook in deze tentoonstelling komt dat weer onomwonden naar voren. Het licht, de kleuren, de vormen zijn adembenemend. Zelfs het aangespoelde afval kan gebruikt worden om kleurrijke beelden te vormen.

 

 

 

.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.