ADVERTORIAL: Samen voor een veilig thuis

Wat moet je doen bij vlam in de pan? En hoe maak jij van jouw huis een veilig thuis? Wil jij alles weten over plezierig en veilig wonen? Kom dan op woensdagmiddag 1 september naar het Boogplein in Winsum, want daar vindt vanaf 13.00 uur de Demo in de Buurt plaats. De Demo is een initiatief van Univé Noord-Nederland en de Veiligheidsregio Groningen.

Tijdens de Demo in de Buurt is er voor jong en oud van alles te ontdekken, te leren en te doen. Zo komt de brandweer langs voor verschillende demonstraties, kun je op de veiligheidsmarkt in gesprek met bedrijven en organisaties die jou alles over zorgeloos wonen kunnen vertellen en houden we een speciale rookmelderactie.

Rookmelders redden levens

De rookmelder is namelijk de hoofdrolspeler tijdens de Demo in de Buurt. Op 1 juli 2022 moet in elk huis in Nederland op iedere verdieping een rookmelder hangen. Belangrijk, want als je slaapt is je reukorgaan uitgeschakeld. De meeste slachtoffers van een brand komen dan ook om door het inademen van rook en niet door de brand zelf.

Voorkomen en beperken risico’s

De Demo wordt georganiseerd in samenwerking met de Veiligheidsregio Groningen. Met de actie wil Univé Noord-Nederland leden en niet-leden wijzen op het belang – en vanaf volgend jaar de verplichting – van rookmelders in huis. Univé zet zich namelijk actief in voor het voorkomen en beperken van risico’s.

Meerdere Demo’s in de Buurt

De aftrap van de serie Demo’s vindt plaats in Winsum. Naast de Demo’s gaat Univé Noord-Nederland nog een stap verder door zelf rookmelders op te gaan hangen bij oudere leden. Daarnaast maakt de ledenvereniging het met een speciale actie mogelijk dat ook andere leden en niet-leden tegen een hoge korting rookmelders kunnen aanschaffen.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !