Worlddancers “grote winnaar” ondanks verlies

WINSUM – Vrijdagavond werd op het Geert Reinderssportpark een bijzondere voetbalwedstrijd afgewerkt: Oranje Tijgers – Worlddancers. Groninger feestbeest Burdy was de scheidsrechter op het prachtige kunstgrasveld van vv Winsum, dat het veld beschikbaar had gesteld.

De voetbalwedstrijd was al in de meivakantie vastgesteld, nadat deelnemers aan een workshop van de Worlddancers in Westernieland de danseressen hadden uitgedaagd voor een wedstrijd. Vrijdagavond was het dan zover.

Rond 19.00 uur traden beide teams aan op het kunstgras van vv Winsum. Sporthuis Winsum had voor de wedstrijdtenues en de wedstrijdbal gezorgd. En ook de Groninger zanger Bert ‘Burdy’ Schaap uit Ulrum – hij is al enkele keren tijdens optredens geflankeerd door de Worlddancers – was door de sportwinkel van een heuse scheidsrechtersoutfit en een fluitje voorzien.

Sportfotograaf Jaap Hoekzema was ter plaatse en maakte foto’s van deze spannende wedstrijd waarin (te) fanatiek werd gestreden.

Belangrijker dan de uitslag – 3-1 voor de Oranje Tijgers, zij ontvingen een beker – is het feit dat de Worlddancers weer kinderen veel plezier hebben gegeven en in beweging hebben gebracht. Zij voelden zich dan ook de grote winnaar en waren waren er dus geen verliezers. Ook Burdy steunt dit initiatief en bedankte de kinderen met cd’s………uiteraard van zichzelf. Verder zorgde Logement Pieterburen voor extra gezelligheid na afloop, middels het beschikbaar stellen van drankjes en chips.

 

 

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.