Genieten tijdens uitverkochte ZomerJazzFietsTour

REITDIEPDAL – Zaterdag was het weer genieten van toonaangevende Nederlandse impro-jazz in het Reitdiepdal. Fietsen langs middeleeuwse kerkjes of boerenschuren en je laten verrassen door de muziek en het landschap.

De ZomerJazzFietsTour kende dit jaar een andere opzet dan wat je gewend was. Bij aanschaf van een ticket voor de ZJFT kon worden gekozen voor één van de drie vaste routes en de starttijd. ROUTE 1  ROUTE 2  ROUTE 3

Iedere route gaf gegarandeerd toegang tot vier concerten. Bij het kopen van een toegangsbewijs moest een keuze worden gemaakt voor een route. Voor de liefhebbers was er een ZJFT-diner te reserveren bij een restaurant aan het slot van de route.

Om volgens voorschrift op een veilige manier veel mensen een kans te kunnen geven om vrij te kunnen genieten van dit festival, was vanaf 13 jaar een coronatoegangsbewijs voor het bijwonen van dit evenement noodzakelijk.

Op de foto vanuit de kerk van Adorp een moment van het concert van de Zwitserse vocaliste Kristina Fuchs, de Turkse klarinettist Oguz Büyükberber en Tobias Klein (basklarinet). Laatstgenoemde is geen onbekende op de ZJFT, de rietblazer was eerder present met zijn Spinifex bands.

Tekst + foto’s: Auwert Postmus

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !