Gewijzigde APV naar raad

HET HOGELAND – Het college stelt de gemeenteraad voor de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) te actualiseren. De huidige APV van gemeente Het Hogeland voldoet niet meer op alle punten aan de huidige wet- en regelgeving.

Zo is er een artikel over ‘openlijk drugsgebruik’ toegevoegd. In dit artikel wordt onder andere het verbod op het gebruik van verdovende middelen of ‘daarop gelijkende waar’, zoals lachgas, op openbare plaatsen beschreven. Daarnaast is de naamgeving Drank- en Horecawet verandert in Alcoholwet. Ook is er een aantal tekstuele wijzigingen gedaan in de APV.

In de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) staan de gemeentelijke regels op het gebied van openbare orde en veiligheid. Elke gemeente heeft een eigen APV. De APV geldt voor iedereen binnen de gemeente.

De gewijzigde APV treedt in werking nadat publicatie heeft plaatsgevonden. De huidige APV blijft tot dan van kracht.

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !