Het dak van Poppodium Concorde eraf met Ten Times A Million

BAFLO – De organisatie van Live Noord presenteerde vrijdag 27 augustus vol trots de tweede Wing-sessie. Op 25 juni was het nog de beurt aan de Groningse formatie The Vices om de lange corona-stop te doorbreken. Vrijdag was het de beurt aan de Nederlands/Duitse formatie Ten Times A Million. De buitengewoon goede en strakke band was in topvorm in Poppodium Concorde. Het dak ging eraf !!

Het optreden was al diverse keren verplaatst door de welbekende pandemie, maar nu kon het toch eindelijk. De zaal was aangekleed met theater doeken die de organisatie heeft aangeschaft via het dorpsbudget van de gemeente Het Hogeland. Voor de sfeer maar ook bleek later voor en prachtige akoestiek. Het geluid was super, maar ook de lichtshow was zeer sfeervol. Alles bij elkaar ingrediënten voor een prachtige avond.

De avond begon om acht uur met een puike vinylset van local hero Klaas Zuidema, ook bekend als DJ Red Bottle. Klaas draait vaak Blues en Southern rock, maar voor deze avond was het assortiment behoorlijk uitgebreid. O.a. Pearl Jam en Greta Van Fleet galmden uit de speakers.

Er werd door de organisatie nog even stil gestaan bij het vertrek van Wim Dijkman als mede-organisator van Live Noord. Wim wordt vanaf 6 september de nieuwe uitbater van Grandcafé De Hoek in Baflo. Wim is muziekman in hart en nieren. Samen met Peter Buurma bezochten hij talloze Popronde-concerten en festivals. Dijkman zal zijdelings nog betrokken blijven bij de organisatie. Mede-bestuurslid Peter Buurma bedankte Dijkman voor de bewezen diensten en wenste hem veel succes met zijn nieuwe uitdaging.

Om half tien was het de beurt aan Ten Times A Million. Een band die bekendheid verwierf met talloze optredens tijdens de Popronde en was 3FM Serious Talent bij de gelijknamige zender. Optredens tijdens Eurosonic Noorderslag waren een logisch vervolg. De band stond ook al twee keer gepland voor Pinkpop in Landgraaf, maar dit ging om de bekende reden niet door.

Het was tijdens de soundcheck al genieten. Een strakke sound. De band besloot tijdens de soundcheck op de valreep om hun nieuwe plaat ‘Higher’ toe te voegen aan de setlist, die dan ook samen met het nummer ‘Bye’ akoestisch werden vertolkt op het podium. Concorde had bij deze de primeur van de eerste live-uitvoering on stage van het nieuwe nummer ‘Higher’. ‘Higher’ en ‘Bye, twee prachtige ballads! Zanger Martin Duve is werkelijk een lust voor het oor. Haarzuivere zang met prachtige uithalen. Naast de prachtige ballads ‘was er natuurlijk ook ruimte voor bombastische power rock. Hits als ‘When the lights go out’ en ‘Born Tomorrow’ werden prachtig ondersteund door de power riffs van bassist Sem Christoffel.

Zanger Martin Duve bereidde het publiek voor op het laatste nummer. “Deze duurt even, geniet 30 minuten van ‘Clown Face'”, aldus de zanger. Tijdens dit prachtige nummer ging de band goed los. Gitaristen Peter Muller en Alex Freise vochten een heuse gitaarbattle uit. Terwijl drummer Mart Nijen Es nog een behoorlijke duit in het zakje deed met prachtige drumpartijen.

Conclusie: een zeer veelzijdige en uitgebalanceerde band met heel veel toekomst. Ook niet voor niks dat ze nu al te boeken zijn bij MOJO. Het publiek was uitermate tevreden en verliet opgetogen de concertzaal.

Foto’s: Jan Lenting Fotografie

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.