Grote barnsteen gevonden op het Wad

HET HOGELAND – Yvonne Halsema heeft een passie, zwerftochten op het Wad. Met kleine groepen struint Yvonne over het prachtige gebied en af en toe vindt ze een Waddenjuweeltje. Afgelopen week was er wel een hele bijzondere vondst.

Yvonne vertelt: “Afgelopen dinsdagavond 24 augustus ging ik met de familie Ruiter uit Putten om een zwerftocht maken vanuit Kleine Huisjes. We liepen in alle rust onze eigen route, terwijl Ilissa’s oudste zus foto’s maakte van de prachtige omgeving van het wad en Vera het zusje haar aandacht probeerde te verdelen over alle kleine diertjes die het waddengebied rijk is. Micha probeerde intussen de belofte aan zijn opa waar te maken. Die had hem namelijk gevraagd een mooie, gladde steen uit Groningen voor hem te zoeken. De interesse voor stenen zit dus behoorlijk in de familie! Op de terugweg probeerden we de grotere wadloopgroepen te ontwijken door onze route iets aan te passen. Op een gegeven moment riep Micha, die iets achter ons was komen te lopen, dat hij zijn steen voor opa gevonden had! Op het eerste gezicht leek de steen nog niet bijzonder, hij zat vanzelfsprekend onder het slik. Terug op het kwelder maakten we de steen schoon en werd de schoonheid al beter zichtbaar. Toch werd het pas echt bijzonder toen we de steen tegen het zonlicht hielden. De steen lichtte prachtig oranje op en we konden er dwars doorheen kijken! Terwijl we allemaal de steen bewonderden riep ik: “Het is een *barnsteen!” Micha 15 jaar heeft dus een barnsteen gevonden van wel 650 gram terwijl zo’n steen vrij zeldzaam is. Of deze steen uiteindelijk nog bij opa terechtkomt is dus nog maar de vraag…”

Wil je ook met Yvonne een zwerftocht op het wad lopen (maximaal 10 personen) bel naar 06-30746991

*https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Barnsteen

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !