Fantasyfestival ‘Kleintje Kingsday’ op Cultuurerf Andledon

DEN ANDEL – Aanstaande zondag (5 september) vindt op Cultuurerf Andledon aan de Kruisweg in Den Andel het kleinschalige folk en celtic rock fantasyfestival ‘Kleintje Kingsday’ plaats. Het festival is onder meer opgebouwd rond een drietal muzikale acts en een diverse markt . 

Het festival opent om 13:00. Tot het einde van de middag vinden optredens plaats op het tuinpodium, gevolgd door een ‘nazit’ bij het kampvuur met de mogelijkheid om onder het genot van een maaltijd akoestisch mee te jammen met de aanwezige muzikanten. Er vinden optredens plaats van de band Folkyah, van gitaarsolist Hielke de Boer en van het duo Hyldemoer. Folkyah is een pop- en rock coverband met een breed repertoire pop-en rockmuziek uit de jaren zestig tot nu, die op eigenzinnige wijze met een folksausje is overgoten. Daarnaast speelt de band meer traditionele folk. Hielke de Boer tekent voor eigen originele folk, deels instrumentaal en deels met zang. Het duo Hyldemoer, bestaande uit Jesper Weerheijm en Thirza Fekkens, speelt herkenbare keltische folk met zang, gitaar en fluit. Tussen enkele muzikale acts door vindt een optreden plaats van verteller Gritter, die enkele klassieke volksverhalen vertelt uit lang vervlogen tijden.

De markt op het terrein van Andledon biedt een grote diversiteit aan waren, aangeboden door standhouders uit het hele land. Aanwezig zijn onder meer kramen met sieraden, houtwerk, kleding, kaas, smeedwerk en kruidenmengsels.

Het festival start zondag 5 september om 13:00 en duurt tot ongeveer 21:00. Tot 18:00 vinden de muzikale live acts op het tuinpodium plaats, met na 18:00 gelegenheid tot akoestisch jammen bij het kampvuur. Gasten dienen van te voren per mail (info@andledon.nl) een plaats te reserveren. Het aantal beschikbare toegangsplaatsen is beperkt. De toegang is niet gratis.

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !