Programma Culturele Doedagen Het Hogeland

HET HOGELAND – Op zaterdag 4 en 11 september 2021 vinden de allereerste Culturele Doedagen plaats in de gemeente Het Hogeland. Op 4 locaties in Winsum, Bedum, Warffum en Uithuizen geven meer dan 40 enthousiaste en vakkundige docenten gratis proeflessen en workshops in muziek, theater, dans en beeldende kunst. Het volledige programma per locatie staat nu online.

“Het zijn de open dagen van het Cultuurcentrum Hogeland, maar dan met een dikke plus: we hebben ook heel veel andere cursus-aanbieders uitgenodigd om zich op deze dagen te presenteren”, vertelt directeur Rolien Scheffer. Zo doen ook meerdere dansscholen, muziekverenigingen, popkoren en beeldend kunstenaars mee, onder het motto “Kunst om te leren!”. Alle inwoners van Het Hogeland – groot en klein, beginner en ervaren – kunnen zo proeven van de mogelijkheden om dichtbij huis creatief en cultureel bezig te zijn in hun vrije tijd.

Programma Winsum (4 september)

In De Blauwe Schuit in Winsum geven van 10u tot 16u docenten van Cultuurcentrum Hogeland proeflessen muziek en workshops theater en musical. Probeer allerlei muziekinstrumenten uit, en improviseer je eigen mini-theatervoorstelling of musical! Voor de jongsten is er ’s ochtends AMV. Muziekvereniging De Bazuin presenteert zich. Daarnaast geven de beeldend kunstenaars die hun atelier in De Blauwe Schuit hebben, een kijkje in hun werk en bieden o.a. een workshop schilderen. Jongeren kunnen daarnaast de hele dag terecht in de werkplaats van de Rijdende Popschool.

Programma Bedum (4 september)

In De Meenschaar in Bedum geven van 10u tot 16u docenten van Cultuurcentrum Hogeland proeflessen muziek en workshops theater. Probeer allerlei muziekinstrumenten uit, en improviseer je eigen mini-theatervoorstelling! Voor de kleintjes is er ’s middags AMV. Popkoor Encore en Muziekvereniging Wilhelmina Bedum presenteren zich. Dansschool Marijke geeft danslessen. Daarnaast zijn er workshops boetseren en fotografie.

Programma Warffum (11 september)

In de KunstKerk te Warffum geven van 10u tot 14u docenten van Cultuurcentrum Hogeland proeflessen muziek en workshops theater. Probeer allerlei muziekinstrumenten uit, en improviseer je eigen mini-theatervoorstelling! Balletschool Noord-Groningen geeft danslessen voor verschillende leeftijden. Docenten van de KunstKerk geven creatieve workshops.

Programma Uithuizen (11 september)

In Dorpshuis De Fakkel in Uithuizen geven van 14u tot 17u docenten van Cultuurcentrum Hogeland proeflessen muziek en workshops theater. Probeer allerlei muziekinstrumenten uit, en improviseer je eigen mini-theatervoorstelling! Voor de kleintjes is er van 13u-15u AMV. Het slagwerkensemble SDG uit Uithuizermeeden en popkoor Songbird presenteren zich met korte concerten. Jongeren kunnen daarnaast de hele dag terecht in de werkplaats van de Rijdende Popschool.

Unieke samenwerking

De Culturele Doedagen zijn een unieke samenwerking van vele cultuureducatieve en maatschappelijke partijen in Het Hogeland. De organisatie wordt gedaan door Cultuurcentrum Hogeland: de nieuwe organisatie die is ontstaan uit de recente fusie tussen Muziekschool Hunsingo, Muziekschool Noordakkoord en Theaterschool Wonderboom. Vakland Het Hogeland ondersteunt de inzet van de vakdocenten. De Doedagen worden mede mogelijk gemaakt door de inzet van de locaties: De Meenschaar in Bedum, de Blauwe Schuit in Winsum, de KunstKerk in Warffum en Dorpshuis De Fakkel in Uithuizen.

Het volledige programma per locatie en meer informatieis te vinden op cultuurcentrumhogeland.nl. Toegang is gratis. De vakkundige docenten houden zich aan de geldende coronamaatregelen.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.