Kledingbanken Maxima helpen Afghaanse vluchtelingen

GRONINGEN – De kledingbanken Maxima in de provincie Groningen kregen van het Rode Kruis in Zoutkamp het verzoek om de Afghaanse vluchtelingen te helpen met sportkleding, joggingbroeken, kleding in maten vanaf L en langere jurken. Er is hiervan wel het een en ander in voorraad, maar niet genoeg. De kledingbanken doen een beroep op mensen om deze kleding bij de plaatselijke Maxima te brengen. Overigens is bij Maxima voor de eigen klanten een tekort aan jeans voor heren.

In de afgelopen week hebben de kledingbanken Maxima op verzoek van het Rode Kruis voor de ruim 500 vluchtelingen: 200 mannen, 200 vrouwen en 100 kinderen 2500 stuks nieuw ondergoed en 1500 paar nieuwe sokken in Zoutkamp afgeleverd. Eveneens zullen er 500 badslippers worden aangeschaft, om naar Zoutkamp te brengen. Dankzij sponsoring van het Kansfonds en Gasterra konden de Kledingbanken Maxima deze hulp leveren in Zoutkamp.

Als u nieuwe of bijna nieuwe kleding wilt inbrengen, dan kan dat tijdens onze openingstijden, dinsdag t/m vrijdag van 10.00 uur tot 16.30 uur.

Maxima Hogeland, De Werf 5 Winsum

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !