Open Monumentendagen komen er aan

WINSUM – Tijdens Open Monumentendag (11 en 12 september) wordt op zondagmiddag 12 september aandacht besteed aan de Europese Dag Joods Cultureel Erfgoed in de voormalige synagoge, Schoolstraat 24 te Winsum. Het gebouw is van 13.30 – 17.30 uur toegankelijk voor publiek.

Van 15.00 tot 16.00 uur spreekt ‘erfgoededucatie’-specialist drs. Anja Sinnige over lokaal erfgoed en het ‘dialogisch klassengesprek’ afgewisseld met enkele op Japanse muziek geïnspireerde fluitimprovisaties door Maricée Ten Bosch. I.v.m. de nog geldende coronamaatregelen mogen er maximaal 15 personen aanwezig zijn en is het voor de lezing noodzakelijk om te reserveren via: info@dewinsumsesjoel.nl  Zie voor nadere informatie de onderstaande poster en bijgevoegd persbericht.

Het programma wordt mede mogelijk gemaakt door: B’nai B’rith loge Hilleel en AEPJ

Op zaterdag 11 september verzorgt historicus Romke Visser een rondleiding “Joods Winsum” om 13.00 en 15.00 uur. Start bij vm. synagoge. Opgave via voorzitter@winshem.nl

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.