Kunstvloed komt met speciaal jongerenprogramma

SAUWERD – De editie van Kunstvloed dit jaar biedt voor het eerst een podium aan jongeren. Met de workshop Vlogvloed op 10,11 en 12 september laten jongeren de bezoekers van Kunstvloed zien hoe hun wereld eruit ziet.

Ze doen dit met verschillende filmpjes die ze samen met kunstenaar Michiel Westbeek gaan maken tijdens de driedaagse workshop Vlogvloed. Deelname aan de workshop is gratis en het filmen gebeurt met de eigen telefoon. Jongeren die interesse hebben kunnen zich opgeven via de website van Kunstvloed, www.kunstvloed.nl

Kunstvloed jong

Vlogvloed is de eerste activiteit van Kunstvloed jong. De werkgroep die is opgericht om de jongeren uit Sauwerd, Wetsinge en Adorp bij elkaar te brengen zodat ze met elkaar leuke en creatieve projecten kunnen doen. Deze projecten worden vervolgens tijdens Kunstvloed gepresenteerd. Zo krijgen jongeren een kans om zichzelf, hun talenten en hun kijk op de wereld te laten zien.

En meer…

Naast Vlogvloed is er tijdens Kunstvloed veel meer te zien, doen en ervaren. Zo kun is er een kunstexpositie in huizen en ateliers, een verhalencafé heel veel theater, muziek en literatuur. Het complete programma is te vinden op de website.

De Kunstvloed-groep wil de relatie tussen het landschap, de dorpen, de boerderijen en de bewoners van het Reitdiepdal versterken waar ze is verslapt, vastgrijpen waar ze ons ontglipt en repareren waar zij kapot dreigt te gaan. De Kunstvloed-groep gebruikt hiertoe hedendaagse kunst als gereedschap en zoekt vooral samenwerking met en betrokkenheid van de bewoners in het gebied.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !