Johan van Veen deelt kortingskaarten HAIM uit

UITHUIZERMEEDEN – De briljante ingenieur Johan van Veen, geboren in 1893 in Uithuizermeeden, wordt in het muziektheaterstuk HAIM tot leven gebracht. Acteur Max Sietsema, vertolker van zijn rol, deelt op zaterdag 4 september eigenhandig kortingskaarten uit voor de Try-outs. Hij is vanaf 14:00 uur te vinden op het Johan van Veenplein voor de Coop in Uithuizermeeden.

PEERD Theater bouwde eind augustus een tijdelijk theater op, middenin de Eemshaven. Van 8 t/m 19 september is het muziektheaterstuk HAIM te zien. Aan de hand van scènes, videoprojecties, interviews, live muziek en een 16-koppig koor nemen we je mee langs het turbulente verhaal van het Eemshavengebied. Een verhaal over thuisgevoel, verandering, acceptatie, desillusie en over hoop.

Johan van Veen

Johan van Veen was een de bevlogen ingenieur. Hij was bedacht zowel het Deltaplan als de Eemshaven en voorzag de watersnoodramp van 1953. Nog voordat de opbouw van de Eemshaven startte viel hij door neer. In HAIM kijk je door de ogen van Johan van Veen, naar de Eemshaven van vroeger en van nu. Kun je je HAIM voelen in een omgeving die volledig veranderd is?

Tweede kaart gratis, speciaal voor inwoners Uithuizermeeden

Op zaterdag 4 september vanaf 14:00 uur staat Max Sietsema op het Johan van Veenplein voor de Coop in Uithuizermeeden. Met deze eenmalige actie wil PEERD Theater, inwoners van het geboortedorp van Van Veen, uitnodigen om de voorstelling te bezoeken.

Praktische info

Kaarten: www.haim-theater.nl

Wanneer: van 8 t/m 19 september

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.