Thomas Poll maakt overstap naar Almere City FC

GRONINGEN – Thomas Poll van FC Groningen is op de laatste overschrijvingsdag van de transfermarkt verkocht aan Almere City FC, dat in de Keukenkampioen Divisie speelt. De pas 20-jarige verdediger speelde in de jeugd bij VV Eenrum en SJO Winsum, voordat hij op 14-jarige leeftijd naar de jeugd van FC Groningen vertrok en het tot de hoofdmacht schopte.

De linksback uit de Groningse jeugdopleiding tekent een contract voor drie seizoenen in Almere en ligt zodoende vast tot juni 2024.

Poll maakte in februari zijn basisdebuut in de hoofdmacht van FC Groningen – Willem II uit – en speelde in totaal zes duels in de eredivisie. Vorig seizoen werd Poll in de wintertransferperiode uitgeleend aan FC Dordrecht. Hij kwam achttien duels voor de Schapenkoppen in actie.

Foto: Almere City FC

Technisch manager Teun Jacobs: “Zoals al eerder aangegeven waren wij in de markt voor een linksbenige verdediger. Poll stond bovenaan ons lijstje van versterkingen. Naast zijn verdedigende kwaliteiten, kan Poll ons ook goed aanvallend ondersteunen.”

Poll: “Voor mij is het belangrijk in deze fase van mijn loopbaan om ervaring op te doen. Almere City FC heeft er werk van gemaakt mij naar Flevoland te halen. De club heeft naam voor zichzelf gemaakt met de ambitie die zij hebben uitgesproken en ik ben blij dat ik daar onderdeel van uit kan maken./AT

 

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.