Tachtig kinderen op opening Leensterdagen

LEENS – Het was nog maar kwart voor twee woensdagmiddag, de inschrijving voor de kindermiddag van de Leensterdagen, was nog niet rond, en toch kon een groep kinderen zich niet inhouden en bestormde al voortijdig het luchtkussen.

De organisatie van de Leenster feestweek pakte fors uit met de kindermiddag en had de hulp ingeroepen van het bedrijf Winsumer bedrijf VTS het Verschil. Het resultaat was een bewegingscircuit met spelletjes over het gehele terrein van het plantsoen in het dorp. Ruim 80 kinderen namen aan dit sportief evenement deel. De organisatie was zeer tevreden over deze opkomst.

De feestweek – de achtste aflevering – heeft wel wat te lijden van de coronamaatregelen. De seniorenmiddag met bingo(donderdag), de Marnespeulen van vrijdagavond – een soort meerkamp – en de gemeenschappelijke tentdienst zondag zijn niet vrij toegankelijk. Voor de evenementen in de feesttent geldt het verplichte coronatoegangsbewijs en het principe van de vaste zitplaats. Voor de Marnespeulen is het gebied waar het publiek komen mag afgebakend met afzetlint. Voor de bezoekers van het terras geldt een registratieplicht. De autopuzzeltocht vandaag na de middag en het dorpsontbijt, de jaarmarkt en priegelmarkt aanstaande zaterdag zijn vrij toegankelijk.

Ondanks deze beperkingen is men er in geslaagd een vol programma te presenteren. Vorig jaar ging alleen de autopuzzeltocht door.

De week wordt georganiseerd door de Vereniging Dorpsbelangen met warme steun van de Ondernemersvereniging Hogeland-West en sponsoren.

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !