Omroep volgt voorbereidingen theatervoorstelling HAIM, deel 2

HET HOGELAND – Wat leeft in Groningen? Wat is onze cultuur en wat de huidige tijdsgeest? En hoe verhoudt zich dat tot de geschiedenis van Groningen. Dat onderzoekt PEERD Theater in haar voorstellingen op locatie. Ze gaan over actuele thema’s maar met wortels in de Groninger taal en cultuur. Wars van nostalgie en met een open en onderzoekende blik treedt PEERD Theater de wereld tegemoet. Met als resultaat: een krachtige mix van muziek en een goed verhaal met een bijzondere boodschap.

De Eemshaven: een gebied waar gedurende één mensenleven alles veranderde. In het hart van de zeehaven, met zeecontainers, havenkranen en windmolens als decor, speelt PEERD: HAIM.

Jouw theaterstoel staat op een plek waar nooit eerder een theaterstoel stond, middenin het gebied waar het om gaat.

Aan de hand van scènes, videoprojecties, interviews, livemuziek en een 16-koppig koor neemt Haim je mee langs het turbulente verhaal van het Eemshavengebied. Een verhaal over thuisgevoel, verandering, acceptatie, desillusie en over hoop.

Muziektheater in en over de Eemshaven. Voorstellingen van 8 tot en met19 september.

Tickets & info via: www.haim-theater.nl

Bij een bezoek aan de voorstelling wordt om een coronatest-, vaccinatie- of herstelbewijs gevraagd.

HAIM is de 10e voorstelling van PEERD Theater en daarom pakt PEERD groot uit. HAIM is een coproductie van PEERD Theater en het Volksoperahuis.

Dick Stoppels en Petra Agricola mochten bij de voorbereidingen aanwezig zijn en maakten een aantal reportages, vandaag de tweede, een gesprek met Kees Scholten, de regisseur.

Interviews voor Omroep Het Hogeland: Dick Stoppels en Petra Agricola.

Camera en montage: Wullem Kroon

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !