Stichting Leergeld kan ouders helpen bij de schoolkosten

HET HOGELAND – Nu het nieuwe schooljaar weer begint moeten er ook weer extra kosten gemaakt worden. Een goede fiets, boekentas en laptop zijn grote uitgaven voor gezinnen. Daarbij komt ook nog dat op de meeste middelbare scholen een mobieltje een onmisbaar item is geworden doordat roosterwijzigingen via een app worden doorgegeven. Als je een laag inkomen hebt dan zijn dit te grote uitgaven. Gelukkig kunnen we daar als stichting Leergeld in ondersteunen.

Ouders die in de gemeente Het Hogeland wonen kunnen op de site van Leergeld Het Hoogeland https://leergeldhoogeland.nl/cms-lgh/ kijken of ze voor ondersteuning in aanmerking komen. Je kan daar direct een aanvraagformulier invullen.

Als mensen eerst meer informatie willen dan kan dat via een mailtje naar: coordinator@leergeldhoogeland.nl

Nieuw dit jaar is dat we ook mobieltjes kunnen vergoeden voor leerlingen die naar het middelbaar onderwijs gaan. Door een samenwerking met Google hebben we een fonds op kunnen zetten waaruit we mobieltjes kunnen vergoeden. We hebben besloten dit te doen omdat een mobiele telefoon tegenwoordig noodzakelijk is om met school te communiceren. Daarnaast willen we er voor zorgen dat ook de kinderen uit gezinnen met een laag inkomen mee kunnen doen met hun leeftijdsgenoten.

 

 

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.