Unieke voorstellingen over de oorlog op het Hogeland

BAFLO – Geen enkele gebeurtenis uit de recente geschiedenis heeft zoveel sporen achtergelaten als WO II, ook op het Hogeland. In opdracht van de Stichting WO II Baflo hebben de filmmakers Sander Blom en Niels Brouwers een documentaire gemaakt. In het docudrama Dat Vergeet je Nooit! vertellen ooggetuigen uit de voormalige gemeente Baflo over hun belevenissen in de oorlog. Bommen op het dorp, kinderen van NSB’ers, omgekomen verzetshelden; alle facetten komen aan bod, enkele zijn nagespeeld en worden ook voorgelegd aan de jongeren van nu.

De documentaire is te zien in het Dorpshuis van Baflo op 24 en 25 september. Op zondag 26 september is er in de Immanuelkerk aan de Heerestraat in Baflo een herdenkingsbijeenkomst, die onder leiding staat van een neef van de verzetsstrijders Jaap en Pieter Gootjes, de heer Piet Gootjes. Na afloop van de herdenkingsdienst is er een pauze waar wat gegeten kan worden en kan een bezoek worden gebracht aan een mini-tentoonstelling over WO II in het Dorpshuis, dicht bij de kerk. Daarna zal om 14.00 uur de documentaire “Dat vergeet je nooit “in het gerenoveerde verenigingsgebouw Concordia, dat achter de kerk is gelegen, worden getoond.

TENTOONSTELLLING

De mini-tentoonstelling over WO II is te bezichtigen op zaterdag 25 september vanaf 13.00 uur en op zondag 26 september, tussen 11.30 en 13.00 uur. Er ligt daar uniek materiaal!

FILMVOORSTELLINGEN DORPSHUIS ARGRICOA

Vrijdag 24 september, aanvang 19.30 uur in Dorpshuis Agricola, Heerestraat 21 te Baflo.

Zaterdag 25 september, aanvang 13.30 uur en om 19.30 uur in het Dorpshuis met mini-tentoonstelling. Alle voorstellingen zijn gratis te bezoeken. Opgave uitsluitend via email naar agricola_filmvoorstelling@outlook.com

HERDENKINGSBIJEENKOMST

Zondag 26 september, aanvang 10.00 uur: Herdenkingsbijeenkomst WO II in de Immanuelkerk, Heerestraat 30 Baflo. Na afloop een eenvoudige broodjeslunch, bezoek mini-tentoonstelling en daarna om 14.00 uur de documentaire “Dat vergeet je nooit” in Concordia. Aan het deelnemen van deze dienst en het zien van de documentaire zijn geen kosten verbonden. Opgave uitsluitend via email r.p.meijer@planet.nl

Op zaterdag 25 september zal Sander Blom aanwezig zijn om zijn thriller Dodenherdenking dat zich in Baflo afspeelde, te signeren. Samen met Niels Brouwers maakte hij ook een prachtig fotoboek” Mythisch Groningen”, dat ze ook zullen laten zien (beide boeken zijn te koop).

BESCHIKBAAR VOOR VERKOOP

Documentaire Dat Vergeet je Nooit. € 15.

Thriller Dodenherdenking van Sander Blom  € 20,95

Boek Mytisch `Groningen va Sander Blom en Neus Brouwers € 24,90

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !